Participeren en inspraak

Als ouders/wettelijk vertegenwoordigers besluiten om hun familielid/naasten te laten wonen en/of werken binnen SDC, dan betekent dit niet dat zij afstand doen van hun zorgplicht/verantwoordelijkheid. Binnen SDC vinden we het belangrijk om met ouders/wettelijk vertegenwoordigers samen te werken in het belang van hen die zorg en begeleiding nodig hebben. Dat betekent dat in goed overleg een zorgleefplan wordt opgesteld, dat regelmatig wordt besproken en zo nodig bijgesteld. Bij de start van de zorg- en dienstverlening worden zowel een huurovereenkomst als een zorgovereenkomst opgesteld, die door beide partijen wordt ondertekend.

Naast inspraak op individueel niveau vinden we het binnen SDC ook belangrijk dat collectieve inspraak geregeld is binnen het daarvoor geldend wettelijk kader.

Er is dan ook een Verwantenraad actief, samengesteld uit ouders/verwanten uit diverse geledingen, die regelmatig met de bestuurder en of andere medewerkers van SDC overleg voert.


 

Ontzorgen

Binnen SDC streven we ernaar om, daar waar het mogelijk is, ouders/verwanten/wettelijk vertegenwoordigers te ‘ontzorgen’. Bij vragen op het gebied van indicaties, huurtoeslag, facturering e.d. kijken we graag samen met u mee.